Albanija, Doček nove godine

više destinacija, Albanija

već od 89€

Opis destinacije

Albanija, zemlja tajni... Predrasude? O da, i te kakve! No, svaki čovek otvorenog uma, ne dozvoljava sebi da ima predrasude! Sud o nekome, ili nečemu, treba dati samo, i isključivo, iz sopstvenog iskustva! A ovo malo ljudi koji su pravi putnici, koji su kada se pojavio program za Albaniju, odmah krenuli u avanturu, svi oni imaju samo reči hvale za ovu destinaciju! Ništa čovek ne očekuje, a dobije mnogo! Očekuje ruševine, prljavštinu i siromaštvo na svakom koraku, a dobije uživanje u divnim fasadama, čistim ulicama i nasmejanim ljudima! Ne verujete?! Morate da odete i vidite! Biće to mnogo lepše iskustvo nego sva pisanja o ovoj destinaciji. Ponosni i starostavni grad Skadar sa svojom velelepnom tvrđavom priča neke svoje davnašnje priče... Drač mirisna luka sa kaldrmom sećanja, palmama i lepim šetalištima kraj mora... Tirana, prestonica Albanije sa nekim svojim vizijama... Berat, grad „1000 prozora“ sa uspomenama iz srednjeg veka, ali i iz Otomanskog perioda... Lješ, malena varošica sa izuzetno značajnim mauzolejom čuvenog i velikog Skenderbega, i na kraju divna, kamena Kroja sa svojom starom čaršijom i sjajnom tvrđavom. Pravo putovanje za ispraćaj stare, i doček nove godine; godine nekih novih nadanja... Mirësevini në Shqipëri!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2021. – 2. JANUAR 2022.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI - 109 €

SPECIJALA CENA ZA OGRANIČENI BROJ MESTA - 89 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI umesto 60 € samo 50 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
- Ulaznica i obilazak tvrđave Rozafa u Skadru
- Ulaznica za Mauzolej Skenderbega u Lješu sa uslugama lokalnog vodiča
- Izlet Berat – Drač prema programu
- Obilazak Kroje sa posetom Muzeju Skenderbega

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
- smeštaj u hotelu sa 3*** u Draču na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- usluge profesionalnog turističkog vodiča

Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €
- doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za hotele sa 3* 1,5 € po osobi i noćenju; ukupno 3 € za oba noćenja po osobi – - plaćanje na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
- Poseta tvrđavi Rozafa u Skadru – 10 €
- Poseta Mauzoleju Skenderbega u Lješu – 5 €
- Izlet Berat – Drač prema programu – 30 €
- Obilazak Kroje sa posetom Muzeju Skenderbega – 15 €

NAPOMENA ZA POSETU KROJI: poseta nije uključena u osnovnu cenu aranžmana! Svi oni koji nisu uplatili paket izleta, ili na licu mesta nisu uplatili ovaj izlet, ostaju na ulasku u Kroju u jednom restoran-kafeu. Ostali sa tog mesta do kojeg može da priđe turistički autobus, odlaze pešice (cca 2 km) ka centru Kroje, odnosno ka tvrđavi „Kalaja“ gde će se posetiti Skenderbegov Muzej.
HOTEL AKILEDA*** (https://harmoniahotelsgroup.com/akileda-hotel/) ili sličan

Hotel se nalazi oko 14 km od centra grada, u blizini peščane gradske plaže. Nov hotel koji pripada hotelskoj grupaciji „Harmonia Hotels“ i poseduje standardizovanu uslugu. Od sadržaja se izdvaja lobi sa dnevnim boravkom, recepcija otvorena 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka… Sobe su komforne i lepo uređene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, klima uređaj, TV Sat, telefon.
1. dan (Sreda 29. decembar)   Polazak iz Novog Sada oko 19h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 20.30h (Autobuska stanica BAS). Putovanje ka Čačku novim autoputem „Miloš Veliki“. Noćna vožnja preko Čačka, Kraljeva, Raške i Kosova uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti…

2. dan (Četvrtak 30. decembar)   SKADAR – LJEŠ - DRAČ   Dolazak u SKADAR u prepodnevnim satima. Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i fakultativna poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“. Nastavak putovanja najkasnije u 12h ka LJEŠU. Po dolasku, sledi fakultativna poseta interesantnom Skenderbegovom Mauzoleju smeštenom u nekadašnjem pravoslavnom manastiru Svetog Nikole. Zadržavanje u Lješu oko 1,5 sat. Nastavak puta ka Draču. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

3. dan (Petak 31. decembar)  BERAT - DRAČ   Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak oko 11h na fakultativni izlet. Odlazak do grada BERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture. Grad se razvio iz srednjovekovnog utvrđenja, a njegova arhitektura prati konfiguraciju terena i potiče iz perioda vladavine Otomanske imperije. Živopisne kuće kada se gledaju iz donjeg dela grada nalikuju na košnicu, a po isijavanju sunca na brojnim prozorima, grad je dobio ime „grad 1000 prozora“. Slobodno vreme u trajanju od oko 1,5 sat. Odlazak do centra DRAČA, najvažnije i najveće albanske luke. Obilazak grada uz razgledanje: Venecijanska kula, ostaci zidina, stara čaršija, džamija, ostaci grčko-rimskog teatra i foruma... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do oko 19h. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

4. dan (Subota 2. januar) TIRANA - KROJA   Doručak i odjava iz hotela do 9h. Odlazak do TIRANE. Po dolasku, sledi panoramski obilazak grada uz razgledanje: trg Skenderbega, palata Nacionalnog muzeja, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. za šetnju, ili odličan šoping u tržnom centru Toptani (http://www.toptani.com.al/en/). Polazak u 14h iz Tirane. Odlazak do srednjovekovnog grada KROJA. Fakultativni obilazak stare čaršije koja potiče iz osmanskog vremena sa drevnim dućanima, i poseta sjajnom Muzeju Skenderbega koji se nalazi u sklopu Krojske tvrđave. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Kosova, i dalje preko Kraljeva i Čačka, ka Beogradu i Novom Sadu.

5. dan (Nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2022.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.