Istanbul

Istanbul, Turska

već od 339€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Hoteli u Istanbulu
Tip sobe u hotelu / Usluga
Period
25/11-29/1109/12-13/12
HOTEL Q ISTANBUL LALELI 3* - LaleliStandard/Noćenje sa doručkom389€ 339 €369€
HOTEL GRAND ASIYAN 4* - LaleliStandard/Noćenje sa doručkom459 € 409€439€
HOTEL CENTRAL PALACE 4* - TaksimStandard/Noćenje sa doručkom529 € 479€509€
HOTEL CVK TAKSIM ISTANBUL 4* - TaksimStandard/Noćenje sa doručkom545 € 495€525€
HOTEL DIVAN 5*- TaksimStandard/Noćenje sa doručkom669 € 669 €649€
HOTEL SWISSOTEL BOSPHORUS 5* - TaksimStandard/Noćenje sa doručkom839 € 789 €819€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Istanbul– Beograd sa uključenim taksama, grupni autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, troškovi testiranja, fakultativni izleti i posete, ekstra troškovi.
Q ISTANBUL LALELI
Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbula, i blizu  stanice tramvaja  kojim se za svega par minuta stiže do istorijskog jezgra grada. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, besplatan WiFi, LED TV, klima uređaj, grejanje… Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Od Plave džamije hotel je udaljen oko 2 km, a od Kapali čaršije 1 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji, aperitiv bar.

www.qhotellaleli.com/

GRAND ASIYAN HOTEL
Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500 m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen–uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.
 
www.hotelgrandasiyan.com

THE CENTRAL PALACE
Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8 km od hotela. Sve sobe  su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking.

www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/

CVK TAKSIM HOTEL
Hotel se nalazi na trgu Taksim, u srcu okruga Bejoglu. Sadrži elegantno uređene sobe i mediteranski restoran u staklu iz kojeg se pruža zadivljujući pogled na Bospor. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovsku TV, telefon, klima uređaj, minibar, besplatni bežični internet. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Piće je dostupno u 3 bara, a vitamin bar nudi svakodnevno sveže voće. Od ostalih sadržaja na raspolaganju su mermerni hamam, u kome se izvode tradicionalne masaže penom, finsku saunu i vrhunsku teretanu. Aerodrom Istanbul je udaljen 50 km.

www.cvkhotelsandresorts.com/cvk-taksim-hotel-istanbul

DIVAN HOTEL
Ovaj hotel koji je izgradjen u modernom stilu nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u Istanbulu, na tgu Taksim. U ponudi ima spa centar, koji se prostire na površini od 1800 m² sa zatvorenim poluolimpijskim bazenom I turskim kupatilom. Prostrane sobe imaju savremen enterijer sa tradicionalnim turskim detaljima. Svaka soba sadrži LCD TV, baznu stanicu za iPod i mini-bar. U pabu Divan pripremaju se raznovrsna turska i internacionalna jela. Bar u lobiju nudi izvrsne koktele, dok se ukusni kolači i čokolade služe u poslastičarnici Divan. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.

www.divan.com.tr/hotel/divan-istanbul-hotel

SWISSOTEL BOSPHORUS ISTANBUL
Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od četvrti Nišantaši, koja predstavlja glavnu oblast za kupovinu luksuznih proizvoda.  Hotelske sobe je uredila svetski poznata dizajnerka Kuan Ču, a odlikuju se spojem švajcarskog dizajna i topline turske kulture. Svaka nudi najsavremeniju tehnologiju i ekskluzivne sadržaje a u svim sobama su dostupni radni sto i prostor za sedenje, mini-bar sa pićima i osvežavajućim napicima. Pojedine sobe sadrže tuš bez kabine, dok su neke opremljene kadom. U celom hotelu je obezbeđen besplatan WiFi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. U restoranu i baru, smeštenom na krovu, možete da uživate u piću, koktelu ili večeri uz predivan pogled na Bosfor. Sportski i spa centar Purovel obuhvata bazene na otvorenom i u zatvorenom, fitnes centar i 14 prostorija za luksuzne holističke spa tretmane. Tokom boravka u hotelu takođe možete da koristite sve hotelske sadržaje, uključujući teniski teren. Do dinamičnih barova, ekskluzivnih restorana i brojnih prodavnica čuvenih brendova i dizajnera stiže se . Staro jezgro Istanbula sa Palatom Topkapi, Kapali čaršijom i Plavom džamijom nalazi se na 15 minuta vožnje od hotel. Međunarodni aerodrom Istanbul nalazi se na 42 km.                                                             

www.swissotel.com/hotels/istanbul/
1. dan (25.11 / 09.12.2021.) BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue (broj 707) u sali za međunarodne odlaske 3 sata pre poletanja aviona (09:10 časova). Poletanje za Istanbul (u 12:10 časova JU802). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu u 15:50 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (26.11 / 10.12.2021.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, prelazak iz starog u novi deo grada preko zaliva Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahče, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Razgled se završava ispred egipatske pijace. Cena po osobi 35 evra. Nakon razgledanja mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Poseta Plavoj džamiji, drevnom Hipodromu, džamiji Aja Sofija i Topkapi palati. Cena po osobi 35 evra (cena obuhvata ulaznice i lokalnog vodiča). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (27.11 /11.12.2021.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojačka kula, duž Bosfora Evropska i Azijska obala. Cena po osobi: 45 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Povratak u hotel. Noćenje. Cena po osobi: 30 evra.

4. dan (28.11 / 12.12.2021.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individuali obilazak grada ili fakultativnu posetu dzamije zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, zatim poseta bregu Pierre Loti (ime je dobio po francuskom književniku koji je na tom mestu pisao knjigu o Istanbulu) vidikovac starog dela grada sa izvanrednim pogledom na panoramu Zlatni Rog. U istoimenoj kafani možete popiti najbolju kafu i turski čaj. Poseta muzeju na otvorenom, parku Minijaturk u kome možete videti najznajčajnije istorijske građevine u minijaturi. Povratak u hotel. Noćenje. Cena po osobi: 40 evra

5. dan (29.11 /13.12.2021.) ISTANBUL - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 17:45 časova po lokalnom vremenu let JU803. Sletanje u Beograd u 17:25 časova po lokalnom vremenu.
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 167/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj